Projecten

In deze rubriek laten we zien wat we doen op project basis.

Lijnenspuiten met GPS

De gebruikelijke werkwijze voor het lijnenspuiten is met de hand d.m.v. een GPS meetstok en een spuitbus. Hiermee wordt op de juiste plek een streep gespoten als aanwijzing voor de ligging van de spoorbielzen. Dit is een zeer arbeidsintensief proces.

Wij hebben voor Martens&vanOord een oplossing kunnen bieden voor het leggen van de spoorbielzen. Doordat er in Nederland niet tot nauwelijks op grote schaal spoorlijn wordt aangelegd kwam M&vO voor een behoorlijke kostenpost.

We zijn samen met LMB Weevers gaan kijken hoe wij ons GPS systeem op de trekker konden gebruiken om de lijn op het basalt te krijgen. Uiteindelijk hebben wij na een aantal aanpassingen de theoretische lijn van M&vO in ons GPS systeem geladen. Dit samen met een slangenpompje om de latex verf te spuiten. Doordat wij continu 1,2km p/uur reden en twee lijnen spoten waren we veel efficienter dan de meetdienst.

Op de linkerfoto is als u goed kijkt de witte verflijn te zien.

Rechts: ZZP'er Dane van het Hoofd is de verf aan het verdunnen.

 

 Na dit project zijn wij in contact gekomen met Ballast Nedam. Ze wilden graag dezelfde techniek toepassen bij het asfalteren.

Zo kwamen wij op de A12 terecht waar ze vijf kilometer aan weg opnieuw gingen asfalteren.